Brewery International Best Beer for the Best Moments

Christiania Bryggeri AS

Norge

Logo Christiania Bryggeri AS

Christiania Bryggeri startet sin virksomhet i Maridalsveien i 1855, og ble verdenskjente for sitt prisbelønnte øl. Dette ølet ble premiert i København i 1872, Wien i 1873, Philadelphia i 1876 og i Paris i 1878-79.

Flere kjente norske bryggeripersonligheter gikk sin læretid hos Christiania Bryggeri og var med på å utvikle dette prisbelønte ølet. Platou vokste opp i Hamar. Etter folkeskole og handelsskole i hjembyen startet han som 16-åring i bryggerilære ved Christiania Bryggeri, og etter studieopphold i ølbryggingens hjemland i Tyskland og Böhmen (nå Tsjekkia), tok han bryggerimestereksamen i Worms i 1888. Vel hjemme i Norge gikk han tilbake til Christiania Bryggeri, der han allerede i 1889 inntok stillingen som bryggerimester. To år etter gikk imidlertid veien til Bergen, der Platou gjennom flere år skulle sette dype spor etter seg. Her etablerte han Hansa Bryggeri, han var også sterkt delaktig i å etablere Fløybanen, og han var også initiativtaker til å etablere Norsk Hotellfagskole. Etter 25 år i Bergen ble Platou kalt tilbake til Christiania, der han tiltrådte som administrerende direktør i Frydenlunds Bryggeri. Han satt i stillingen til 1924, da han overtok som styreformann, et verv han innehadde til sin død. Amund Ringnes var en annen norsk bryggerieier som startet sin bryggerikarriere i Christiania Bryggeri, der han arbeidet fra 1865 til 1876. Senere grunnla han og hans bror det vi i dag kjenner som Ringnes bryggeri.

I 1918 ble Christiania Bryggeri kjøpt opp, og deretter lagt ned. Det er først i året 2010 at Christiania Bryggeri etableres på nytt og historien vil fortsette. Det har vært viktig å gjenskape en øl av meget høy kvalitet da vi skulle lage en øl til hyllest til gamle Christiania Bryggeri. Samtidig var det viktig å tilpasse ølet ut ifra nåtidens ønske om noe friskere og mindre bitre ettersmak.

Nettopp slik har Lager 63 blitt til (Lagerkapasitet = 63 tanker = 162 000 liter)

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

  • BMP Group

  Norge

  • Christiania Bryggeri AS
  • Mission Wine & Spirit AS

  Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB
  • Ghost Brewery

  Danmark

  • Premium Beer Import ApS