Server det perfekte øl
La gjesten få det de betaler for – server ølen korrekt med en delikat skumtopp fra korrekt vaskede glass.
Når ølet tappes fra kranen og alle de herlige smakselementer frigjøres, blir skumtoppen det som gjør prikken over i`en. Høyden på skumtoppen avgjøres noe avhengig av øltype, men vi bruker å si fra 1,5 til 2 cm. Her finnes også unntak, avhengig av hvilke glass som benyttes.
Foruten att skumtoppen ser innbydende og delikat ut, så har den en funksjon som medfører at alle smakspartikler holder seg i ølet og ikke forsvinner ut av glasset. Hold ølglasset skrått ved begynnelsen av tappingen for deretter å rette det forsiktig opp mot slutten slik at det da danner seg en perfekt skumtopp. I dette skummet sitter også mye av humlens aroma.
Benytt gjerne ølunderlag ved servering, såkalte «dripmats», dette forhindrer at vannet som kondenserer ut på glasset ikke renner av på bordet, duken eller bardisken. Det gir et profesjonelt inntrykk for gjesten. Server alltid gjesten med logoen på glasset vendt mot gjesten.