Vectura nr | 137212 |
---|---|
Emballasje | flasker |
Antall | 4 |
St. Bernardus ABT 12 70th Years Magnum
Belgia
Produkt:
St. Bernardus Abt 12 er stolte av sitt bryggeri. Dette er en Abbey ale brygget i den klassiske "Quadrupel" stilen. Mørk i fargen med et full, elfenben-farget hode. Den har en fruktig aroma, full av komplekse smaker, som utmerker seg på grunn av sin lange bittersøte ettersmak av humle. På verdenbasis, blir dette ølet sett på som en av de beste øl i verden. Veldig balansert, med en fyldig smak og en perfekt balanse mellom malty, bitter og søt. Det er brygget i henhold til de opprinnelige oppskrifter fra dagene av lisens-brygging for Trappist munker av Westvleteren, med den opprinnelige St. Sixtus gjærstammen.
RateBeer har det som nr. 53 av over 76000 øl, BeerAdvocate som nr. 41 av nesten 71000 øl, og BeerPal har det som nr. 4 av 43500 øl.
Produsent:
Historien forteller at St Sixtus Abdij var i elendig forfatning etter den tyske okkupasjonen under 2.verdenskrig. Både klosteret og området rundt trengte oppgradering, og munkene trengte et nytt sted å produsere sitt øl. En avtale ble inngått med Brouwerij St Bernardus i 1946. Avtalen ble fornyet med 30 år i 1962, men ble ikke fornyet da den løp ut i 1992. St Bernardus måtte da overlate bryggingen til munkene på Westvleteren-klosteret, St Sixtus Abdij. Trappistmunkene hadde i tillegg bestemt at kun øl som var brygget innenfor et Trappistklosters 4 vegger og under kontroll av trappistmunker, kunne få betegnelsen Trappistøl. St Bernardus måtte nå stå på egne ben, og de fortsatte å brygge sitt øl uten det prestisjetunge trappist-stempelet. Bryggeriet har imidlertid hatt stor suksess og nydt godt av en bred anerkjennelse for sine øl. Ironisk nok bruker St Bernardus fremdeles den originale Westvleteren/St Sixtus-gjæren, mens Westvleteren/St Sixtus har brukt Westmalles gjær siden tidlig 1990-tall. Med en salgsøkning på 10-15% pr år på 2000-tallet har St Bernardus nå doblet produksjonen og blir heldigvis mer og mer tilgjengelig.